Therapiepsycholoog
Snel een afspraak
Therapiepsycholoog

Therapie Amsterdam Centrum

Therapie Amsterdam Centrum
Therapie Amsterdam Centrum
Weteringschans 72- 3 hoog

1017 XR Amsterdam
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Amsterdam Centrum

Ben je op zoek naar een therapeut of psycholoog in Amsterdam Centrum?

Op deze pagina stellen we Marianna Racz, onze therapeut in Amsterdam Centrum aan je voor.

 

Je kunt bij Therapie Amsterdam Centrum terecht voor therapie, emdr-therapie, hypnotherapie en relatietherapie. Marianna ondersteunt veel mensen met faalangst, pds, trauma's, relatieproblemen, spanningen, angsten, onzekerheid en slaapproblemen.

 

Hieronder staat ons interview met Marianna:

introductie psycholoog

Introductie

 

1) Waar zit je praktijk?

Ik werk op twee adressen. Mijn praktijk zit op de Weteringschans in Amsterdam Centrum. Daar werk ik van maandag tot en met woensdag. Op donderdag en vrijdag werk ik op de Valeriusstraat bij het Vondelpark, tussen Amsterdam Oud-West en Oud-Zuid.

 

 

2) Waarom ben je therapeut geworden?

Ik ben geboren in Hongarije en kom uit een muzikaal gezin. Toen ik op mijn vierde begon met vioolspelen was het voor mij vanzelfsprekend dat ik musicus zou worden. Als klein meisje wilde ik met hartstocht en passie aan iedereen overbrengen hoe mooi en bijzonder muziek is.

 

Het liefst stond ik dag en nacht op het podium. Tot mijn achttiende heb ik in Hongarije op beide instrumenten zowat alle prijzen gewonnen die er te winnen waren. Toen vertrok ik voor studie naar Londen, later studeerde ik in Duitsland en in Nederland. Ik was laureaat in meerdere internationale concoursen, ik kreeg een contract bij een Amerikaans management, maar de liefde hield me in Nederland. Ik trouwde (een musicus) en kreeg twee kinderen met hem.

 

Toen ik mijn eerste kind kreeg, realiseerde ik me dat het lastig is om én te reizen voor mijn carrière én bij mijn gezin te zijn. Eerder wilde ik nooit in een orkest spelen, maar toen realiseerde ik me dat ik een vaste baan moest hebben. Mijn leven lang voelde het podium als mijn thuis, maar vanaf dat moment kreeg ik podiumangst.

 

Hoe lastig en pijnlijk dat ook was, die plotselinge omslag fascineerde me ook. Ik had altijd al interesse in psychologie, maar dit was de aanleiding om me er serieus in te verdiepen. Ik overwoog een cursus psychologie te volgen; niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn vioolleerlingen. Tijdens de achttien jaar dat ik al lesgaf, was ik regelmatig leerlingen met podiumangst tegengekomen. Ik kon hen op dat gebied echter niet helpen.

 

Na een leven op het podium heb ik zelf ervaren hoe machteloos je je kunt voelen als je thuis “de sterren van de hemel speelt”, en onder druk opeens niet meer.

 

Ik werd zo gegrepen door dit vak dat het uiteindelijk geen cursus werd, maar een hele studie psychotherapie en een vierjarige opleiding tot hypnotherapeut.

 

 

3) Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Toen ik docent werd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

 

Ik begeleid en stimuleer psychotherapie-studenten met veel toewijding. Leren betekent veel voor mij. Het leidt tot inzicht, begrip, eventueel perfectie, geluk.

 

In mijn vorige loopbaan was ik violiste op hoog professioneel niveau, onder meer in het Koninklijk Concertgebouworkest. Ik ben mijn hele leven gewend aan altijd studeren, trainen, bijleren, interpreteren, vragen stellen, evalueren van eigen prestaties en zoeken naar een hoger niveau en meer verdieping.

 

Wie niet meer leert staat stil. Het is mijn ervaring dat je zelf het meeste leert door een ander iets bij te brengen: wie zijn eigen vaardigheden of kennis onder woorden moet brengen ten behoeve van een ‘lerende’ ander wordt gedwongen zich opnieuw te verdiepen in zijn vak.

 

Op dit moment ben ik kerndocent hypnotherapie, daarnaast geef ik les in integratieve psychotherapie en EMDR.

 

 

4) Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Mensen die naar mijn praktijk komen liepen in hun leven vast, worden belemmerd door bepaalde klachten of bepaalde gevoelens en hebben begeleiding nodig bij het aanpakken van kun klachten, angsten, spanningen of onzekerheden.

 

Wanneer deze mensen soms al na een paar sessies gelukkig en vol vertrouwen in hun eigen kunnen de laatste keer mij een hand geven, geeft dat mij veel voldoening, het verleent zin aan mijn leven. Elke keer denk ik dat dit het mooiste is wat ik kan doen. Een prachtig vak.

Praktische informatie

Werktijden:
Maandag t/m vrijdag

Tarieven:
€ 90,00 per sessie van 1 uur. De meeste verzekeraars vergoeden deze behandelingen uit het aanvullend pakket. Relatietherapie: € 120,00 per 75 minuten.

Opleidingen:
Integratieve Psychotherapie, Hypnotherapie, EMDR, EFT-Relatietherapie, PDS-therapie, Coaching, Counseling, Systemisch Coachen, Tafelopstellingen, Familieopstellingen

Beroepsvereniging:
VIT, RBCZ

Diversen:
AGB-code zorgverlener: 90-100666 AGB-code praktijk: 90-060275

specialisaties therapie

Specialisaties

 

Kijk voor een overzicht van mijn specialisaties op mijn profiel op therapiepsycholoog.com

 

Alle specialisaties

 • Burnout
 • Depressie
 • Emdr-therapie
 • Personal coaching
 • Relatietherapie
 • Rouwverwerking
 • Stress
 • Trauma
 • Zingeving
 • EFT-relatietherapie
 • Faalangst
 • Hypnotherapie
 • PDS therapie
 • PTSS

psycholoog-leven

Jouw leven

 

1) Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Mijn familie bezocht in Hongarije.

 

 

2) Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Er is in mijn leven heel veel gebeurd in de afgelopen vijf tot tien jaar. Ik ben benieuwd wat er allemaal op mijn pad komt in de komende vijf tot tien jaar. Ik blijf me zeker ontwikkelen en verdiepen in mijn vak. Ik wil wel meer tijd maken voor mijn gezin.

 

 

3) Wat zijn je hobby’s? Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben nieuwsgierig naar veel. Hobby’s waren altijd moeilijk voor mij want zodra ik aan iets begin wil ik het heel goed doen. Zo begon ik bijvoorbeeld aan zwemmen en dansen op jonge leeftijd en kwam snel terecht in de nationale teams en wedstrijdgroepen. En dan is het niet echt een hobby meer.

 

Ik hou van koken. Ik lees graag echte literatuur. In mijn vrije tijd maak ik graag lange wandelingen met mijn gezin, bij de zee of in de duinen.

 

 

4) Waar word je blij van?

Als ik zie dat mijn kinderen gelukkig zijn. Van mooie muziek. Samen zijn of uit eten met familie en vrienden. Van de natuur. Van hardlopen.

 

 

5) Heb je een partner en/of gezin?

Ik ben getrouwd met een pianist. Hij is intelligent, lief, heeft veel gevoel voor humor en is een goede vader. Hij blijft mij inspireren. Wij hebben een samengesteld gezin met vier mooie, lieve, gezonde kinderen. De oudste is 24, de jongste is 7 jaar.

 

 

6) Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Jazeker. Het mooie van mijn opleiding was dat je alles wat je leert ook zelf probeert en oefent. Door het ontwikkelen van een professionele attitude los je het dilemma in jezelf op, want er zit ook een stukje leertherapie bij. Dat is vooral bedoeld om in jezelf dingen op te lossen die het werk als therapeut belemmeren. Bovendien professionaliseer je, zodat je anderen kunt begeleiden, mede op grond van wat je zelf ontwikkeld hebt.

 

Soms denk ik dat ik nooit gestopt zou zijn als musicus indien ik eerder terecht zou zijn gekomen bij een hypnotherapeut of integratief therapeut.

 

 

7) Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Dat ligt een beetje voor de hand: dan zou ik weer musicus zijn.

inspiratie therapie

Inspiratie

 

1) Wie bewonder je? Wie vind je inspirerend?

Grote musici, grote denkers en schrijvers inspireren mij.

 

 

2) Wat is jouw missie?

Mensen helpen om hun eigen krachten te ontdekken zodat zij gelukkig kunnen zijn.

 

 

3) Wat is jouw superkracht?

Ik stel mensen snel op hun gemak. Ik ben betrokken, oprecht nieuwsgierig en heb een aanstekelijk enthousiasme dat mensen inspireert.

 

 

4) Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Het werkt bij iedereen anders, maar geluk is iets waar iedereen naar op zoek is. Het is belangrijk om te beseffen dat je je geluksgevoel voor een groot deel zelf in de hand hebt.

Therapie Amsterdam Centrum - Marianna Rácz

Contact met Marianna

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog.nl - Snel een afspraak met een psycholoog
| Disclaimer | Aansluiten