Therapiepsycholoog
Snel een afspraak
Therapiepsycholoog

Therapie Breda

Therapie Breda
Therapie Breda
Hoge Mosten 50

4822 NH Breda
https://bredapsycholoog.com/
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Breda

Ben je op zoek naar een therapeut of psycholoog in Breda?

Op deze pagina stellen we Jolande Rommens-Musquetier, onze therapeut in Breda aan je voor.

 

Je kunt bij Therapie Breda onder andere terecht voor cognitieve therapie, emdr-therapie en relatietherapie. Jolande ondersteunt veel mensen met stressklachten zoals overspannenheid en burn-out, assertiviteitsproblemen, relatieproblemen, angstklachten zoals paniekaanvallen, rouw en verdriet.

 

Hieronder staat ons interview met Jolande:

 

introductie psycholoog

Introductie

 

1) Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk zit in Breda in de wijk Haagse Beemden. Ik ontvang hier mensen uit de regio Breda, Etten-Leur, Prinsenbeek, Oosterhout, Zevenbergen en verder. 

 

 

2) Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest? 

Ik denk dat de gebeurtenis die het meest belangrijk is geweest in mijn leven toch wel het krijgen van kinderen.

In een keer verandert je leven definitief doordat je rol als persoon verandert. Je wordt moeder en je bent verantwoordelijk voor een klein hulpeloos mensje waarvoor jij heel belangrijk bent om goed en gezond op te groeien. Dat vond ik nogal wat en best wel spannend (en soms nog 😉 )

 

 

3) Waarom ben je therapeut geworden? 

Ik heb jaren voor justitie en politie in de opsporing gewerkt. Ik merkte aan mezelf dat ik het werken met mensen en dan met name mensen die iets naars hadden meegemaakt, me toch wel aan het hart ging. Dat raakte mij meer dan al die strafdossiers en opsporingsonderzoeken.

Het slachtofferwerk had een speciaal plaatsje bij mij en ik wilde daarin heel graag meer kunnen betekenen maar ik kon ze niet helpen met het verwerken van wat ze hadden meegemaakt. Ik merkte ook dat er weinig hulpverleners zijn die daar echt goed in geschoold zijn als het gaat om slachtoffers en nabestaande van een (zwaar) misdrijf.

Dit in combinatie met mijn grote interesse in de psychologie maakte dat ik mij op latere leeftijd heb omgeschoold tot therapeut. De counselingsopleiding was de enige HBO opleiding die ik toen naast mijn fulltime baan bij justitie erbij kon doen.

 

 

4) Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

 Het klinkt wat cliché maar dat ik mensen kan en mag helpen met het verwerken van pijnlijke en moeilijke dingen die hen zijn overkomen. Dat vind ik heel dankbaar en mooi werk.

Mijn leraar klinische psychologie zei het mooi: de meeste mensen zijn niet abnormaal of gek. Ze reageren vaak volkomen normaal, gezien de situatie waarin ze zich bevinden. Het is vaak een psychisch gezonde reactie op een psychisch ongezonde situatie.

 

5) Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Ik vind dit moeilijk te beantwoorden omdat ik dan al snel iets zou vertellen over iemand en dat wil ik niet omwille van de vertrouwelijkheid en veiligheid van mijn cliënten. 

Wat ik wel heel opmerkelijk vond is dat ik een paar keer een cliënt heb gehad die daarna (terug) verhuisde naar het buitenland. Omdat ik ook soms in het Engels counsel krijg ik vaker cliënten die van origine niet uit Nederland komen.

We hebben dan na het verhuizen naar het buitenland, onze gesprekken gewoon via Skype voortgezet tot het traject goed afgerond was. Dat vond ik wel leuk om te doen omdat ik dan ook mee kreeg hoe het daar ging en hoe ze daar leefden.

Een cliënt liep zelfs met de laptop naar buiten om haar prachtige tropische omgeving aan mij te laten zien waar ze nu zat. Ik mag nog altijd een keer komen slapen zei ze als ik een mooie vakantiebestemming zocht… het was daar echt een paradijsje.

Praktische informatie

Werktijden:
09.00 tot 21.00 uur

Tarieven:
vanaf 79 euro per uur

Opleidingen:
HBO Psychosociaal Counselor, EMDR en ACT therapeut

Beroepsvereniging:
NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg), RBCZ High Quality registertherapeut, ADR registermediator en ICR conflictcoach

Diversen:
Bij individuele counseling is er een deelvergoeding mogelijk via veel aanvullende zorgpolissen. Informeer naar de mogelijkheden!

specialisaties therapie

Specialisaties

 

Kijk voor een overzicht van mijn specialisaties op mijn profiel op therapiepsycholoog.com

 

Alle specialisaties

 • Angsten
 • Burnout
 • Depressie
 • Emdr-therapie
 • Personal coaching
 • Relatietherapie
 • Rouwverwerking
 • Stress
 • Trauma
 • Zingeving
 • ACT therapie
 • Assertiever worden
 • Boosheid
 • Cognitieve therapie
 • Paniekaanval
 • Woede-uitbarstingen

psycholoog-leven

Jouw leven

 

1) Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Een nieuwe auto kopen zodat ik weer een paar jaar vooruit kan met een fijne auto. Ik ben ook ambulant hulpverlener dus een goede auto is wel belangrijk.

 

2) Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Dat ik een lekker volle praktijk heb met mensen die goed geholpen worden en blij en tevreden zijn met het traject en de levenservaring die ze daar hebben opgedaan. 


3) Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Lezen, met mijn hond wandelen, tuinieren, internetten.

 

4) Waar word jij blij van?

Van de kleine dingen zoals mooi weer, vers gevallen sneeuw, de hond die lekker aan het rennen is, een goede film, een mooi mens die tot inzicht komt en durft te huilen, een glimlach, een knuffel, lekker samen uit eten, vrijheid om je tijd in te delen, de wind in je haren voelen, een mooie dag aan het strand, een wandeling in de bergen, lol hebben met je man of kinderen, met mijn dochter shoppen, vogeltjes die ’s ochtends fluiten in de tuin... noem maar op….

 

5) Heb je een partner en/of gezin?

Ja .. beiden. Ik ben getrouwd (inmiddels zo’n 20 jaar) en we hebben 2 grote kinderen waarvan er nog eentje in de puberteit zit (16 jaar). 

 

6) Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Ja ik heb meermaals zelf therapie of coaching gevraagd, ondermeer Gestalttherapie en coaching. Ik vond het erg fijn en helpend in de moeilijke perioden in mijn leven.

Ik heb na mijn zwangerschappen last van angstaanvallen gehad onder invloed van de hormonen en het ontzwangeren. Mijn vader overleed heel jong maar ook had ik een problematische relatie voor de huidige relatie.

Dat hakt er dan best in, vooral als je niet zoveel levenservaring hebt of niet kan terugvallen op een ouder of iemand anders die je dan steunt of opvangt.

Dan is een therapeut of coach heel fijn om naast je te hebben staan en die samen met jou meekijkt naar je leven en wat daar speelt. Die je helpt door goede vragen te stellen en die er voor je is als het even niet goed gaat.

Je leert niet door wat er makkelijk gaat in je leven maar juist wel door wat er moeilijk is geweest. 

 

 

7) Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Nou voorlopig hou ik het hier maar bij want ik heb het gevoel dat ik nu pas voor het eerst in mijn leven echt bewust voor een beroep heb gekozen. Daarvoor ben ik overal enkel zo’n beetje ingerold.

Deze studie tot counselor en het starten van mijn eigen praktijk zijn dingen die ik tot mijn pensioen wel wil blijven doen (ik ben nu 52). Ik heb niet de bedoeling om nu weer een ander beroep te gaan kiezen maar ik zeg nooit.. nooit.. Je weet het niet hoe het leven loopt.

 

inspiratie therapie

Inspiratie

 

1) Wie bewonder je? Wie vind je inspirerend?

 Marshall Rosenberg, Brené Brown, Barack Obama.

 

 

2) Jouw favoriete boek en jouw boekentips?

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey  maar ook Leven in dit Leven van Klosko en Young.

 

3) Jouw favoriete film en waarom?

House with the Spirits van Meryl Streep. Zo mooi… dat levensverhaal met de ups-and-downs, het spirituele aspect in de film. Het laat de mooie en de minder mooie kanten van het leven zien op een eerlijke wijze.

Het laat zien hoe onopgeloste emotionele en psychische problemen kunnen leiden tot hele grote problemen en breuken in relaties maar het laat ook zien hoe mensen daarna weer verder gaan. 

 

 

4) Jouw favoriete spreuk / quote

Inzicht als Uitweg.

 

 

5) Wat is jouw missie?

Cliënten een kans te bieden op meer persoonlijk levensgeluk op het gebied van psychische gezondheid, relaties en psychosociaal functioneren in de maatschappij.

 

 

6) Wat is jouw superkracht?

Mijn authentieke nabijheid als mens in mijn counselingswerk.

 

 

7) Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Durf kwetsbaar te zijn want met het wegstoppen van moeilijke gedachten en gevoelens, kom je er niet. Het is alsof je voortdurend een skippybal onder water probeert te houden. Dat kost enorm veel energie en op een onbewaakt ogenblik schiet de bal toch omhoog de lucht in.

Dit geldt ook voor psychische klachten en problemen.

 

Therapie Breda - Jolande Rommens-Musquetier

Contact met Jolande

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog.nl - Snel een afspraak met een psycholoog
| Disclaimer | Aansluiten