Therapiepsycholoog
Snel een afspraak
Therapiepsycholoog

Therapie Nieuw-Vennep

Therapie Nieuw-Vennep
Therapie Nieuw-Vennep
Sint Anthoniusstraat 1 E

2153 BA Nieuw-Vennep
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Nieuw Vennep

Ben je op zoek naar een therapeut of psycholoog in Nieuw-Vennep?

Op deze pagina stellen we Jacky Blokker-Van Kleef, onze therapeut in Nieuw-Vennep aan je voor.

 

Je kunt bij Therapie Nieuw-Vennep onder andere terecht voor therapie en coaching. Jacky ondersteunt veel mensen met angsten, burnout, depressieve gevoelens, stress, please-gedrag en assertiviteitsproblemen.

 

Hieronder staat ons interview met Jacky:

 

introductie psycholoog

Introductie

 

1) Waar zit je praktijk?

Ik heb een praktijk in Nieuw-Vennep. Ik ben blij met de rustige ruimte in een mooi kleinschalig bedrijfsverzamelgebouw aan de Sint Anthoniusstraat. De bereikbaarheid met het OV is goed en er is voldoende parkeerruimte.

 

Ik ontvang hier mensen uit de regio Nieuw-Vennep, Lisse, Hillegom, Sassenheim, Hoofddorp en verder.

 

2) Welke gebeurtenis in je (werkende) leven is belangrijk voor je geweest?

Een hevige burn-out met depressie is belangrijk geweest voor een omslag in mijn (werkende) leven. Chronische medische problemen hadden hun weerslag op mijn functioneren en gemoed. Daarbij kwamen gevolgen van een reorganisatie op het werk, een overbelast team en een teamleidster met door ambitie gedreven grote behoefte aan controle en grip. Een sneeuwbaleffect ging in werking.

 

In de thuissituatie ontstonden serieuze problemen doordat de balletjes die ik hooghield neervielen. Ik kon niets meer en wilde ook niets meer. Mijn zelfvertrouwen en identiteit waren tot op de grond afgebroken. Het was een lange en zware weg terug waarvan ik veel heb geleerd. Sindsdien sta ik anders, meer ontspannen, in het leven.

 

3) Waarom ben je therapeut geworden?

In 2010 besloot ik tot een omscholing tot therapeut. Het was iets dat ik altijd al wilde en nog ongeroerd liet omdat ik wist dat ik er niet klaar voor was. Tot 2010. Mijn levenservaring en de werkervaring in de psychiatrie maakte dat mijn inlevingsvermogen verder ontwikkeld was en dat ik minder snel oordeelde over anderen. De tijd was rijp, vond ik, om een opleiding te gaan volgen om therapeut te worden.

 

4) Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

De mooiste momenten beleef ik wanneer zichtbaar wordt dat een cliënt een omslag doormaakt. Wat ik dan zie is verwondering, acceptatie en een nieuwe manier van aankijken tegen het leven of de klacht waarmee hij of zij kwam. Een cliënt (terug) in zijn of haar kracht terug te zien komen, of een andere zienswijze te zien ontwikkelen, daar kan ik echt blij van worden.

 

5) Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Een cliënt met een autisme spectrum stoornis stond er op dat ik zijn klacht met hypnotherapie zou behandelen. Hij had alles al geprobeerd bij diverse therapeuten vertelde hij. Ik vertelde hem dat ik werk met verbeeldingskracht en fantasie en met veel metaforen.

Hypnotherapie zou geen bodem vinden bij iemand met zijn vorm van autisme, dat kon ik mij niet voorstellen. Toen hij aanhield, besloot ik hem te geven wat hij vroeg.

Tot mijn verbazing volgde een mooie succesvolle sessie. De cliënt zei nieuwe inzichten te hebben opgedaan waarmee hij verder kon. Ik heb er mijn les van geleerd.

Praktische informatie

Werktijden:
op afspraak, dagelijks

Tarieven:
70 euro per sessie

Opleidingen:
Counseling met Verbeeldingskracht. Integratieve Psychotherapie

Beroepsvereniging:
ABvC (register Counsellor), RBCZ, SCAG

Diversen:
Persoonlijke- en Ambulante Begeleiding

specialisaties therapie

Specialisaties

 

Kijk voor een overzicht van mijn specialisaties op mijn profiel op therapiepsycholoog.com

 

Alle specialisaties

  • Angsten
  • Burnout
  • Depressie
  • Personal coaching
  • Rouwverwerking
  • Stress
  • Zingeving
  • Assertiever worden

psycholoog-leven

Jouw leven

 

1) Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Gisteren heb ik mijn moeder opgehaald. Mijn moeder heeft Alzheimer en kan snel geagiteerd raken. Ik heb haar mee uit eten genomen. Heerlijk simpel met een bord patat en snacks bij een kwalitaria die een gezellige ingerichte hoek met uitzicht op een grote kerstboom buiten heeft. Zij genoot en dan geniet ik ook.

 

2) Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Over 5 jaar hoop ik dat ik mij ontwikkeld heb tot een veelzijdige intuïtieve zelfbewuste therapeut. Ik kan me voorstellen dat ik minder specialismen heb en een diepere kennis van 1 of 2 voorkeur specialismen.

 

Over 10 jaar is mijn echtgenoot al enige jaren met pensioen. Ik zie mijzelf toewerken naar het afbouwen van de individuele therapie, het periodiek geven van groepstrainingen en tussendoor samen met mijn echtgenoot reizend rondtrekken in een camper.

 

3) Wat zijn je hobby’s? Wat doe je in je vrije tijd?

Mijn favoriete sport om te kijken is van kinds af aan de Formule 1. Mijn favoriete sport om te doen was heel lang Taekwondo. Door medische problemen lukt dat niet meer. Het meest geniet ik tegenwoordig als ik met echtgenoot en hond in de prachtige natuur van beboste bergen kan wandelen. Verder houd ik van winkelen (love to shop till I drop) en van op een terrasje zitten en voorbijgangers bekijken.

 

4) Waar word je blij van?

Er is zoveel waar ik blij van word! Een paar van die dingen: dieren die dartelen in de natuur, blije babies, spelende kinderen, jonge eendjes in de sloot, lammetjes in de wei, onze hond die tevreden zucht in zijn mand, kerstsfeer, in een deken gewikkeld tv kijken. Dat is onvoorwaardelijk en ongecompliceerd plezier.

 

5) Heb je een partner en/of gezin?

Mijn partner is Arie. We zijn 37 jaar getrouwd na 2 jaar samenwonen en 3 jaar verkering. Dat is 42 jaar geleden, toen de vlam in onze pan sloeg! In die jaren hebben we drie prachtige zonen mogen grootbrengen.

 

6) Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Tijdens de opleiding Integratieve Psychotherapie was leertherapie verplicht. Daarmee konden de studenten eigen klachten aanpakken en tegelijkertijd ervaren hoe het voelt om in de stoel bij de therapeut te zitten.

 

Los daarvan heb ik vanwege mijn burn-out en depressie een psycholoog bezocht. Dat was best heftig. Het voelde raar om aan de andere kant van de tafel te zitten. Naast dat het mij hielp waren er ook leerpunten uit opmerkingen of adviezen die verkeerd vielen. Sommige adviezen zal ik nu echt nooit zelf geven.

 

7) Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Forensisch analist of profiler! Ik ben echt fan van series als Profiler, Criminal Minds en CSI. Het rondspeuren en ontdekken op de crime scene, het inleven in de dader: wat is er gebeurd en hoe, wat is dit voor iemand, wat zijn zijn of haar drijfveren, wat zal de volgende stap zijn… Het lijkt me een geweldig beroep in een spannende en intense omgeving.

inspiratie therapie

Inspiratie

 

1) Wie bewonder je? Wie vind je inspirerend?

Mijn (stief)vader, helaas begin dit jaar overleden, bewonderde ik. De oprechte en spontane wijze waarop hij ons als eigen kinderen accepteerde en opvoedde als onlosmakelijk horend bij zijn grote liefde mijn moeder, hoe hij kon relativeren en tevreden kon zijn met wat hij wel had, hoe hij toch ook zichzelf trouw bleef en niets deed wat over zijn grenzen ging, de kracht waarmee hij in goede en ook in hele slechte tijden volhield en lief bleef hebben… Hij was als een eigen vader mijn grote held.

 

2) Jouw favoriete boek en waarom?

Kazan de Wolfshond! In mijn vroege tienerjaren kon ik me totaal verliezen in het kleine pocketboek over de vrijgevochten oerhond, half wolf, die een grote loyaliteit en liefde voelde voor de vrouw van zijn baas en zowel respect als angst had voor zijn harde baas.

Noodgedwongen vluchtte hij zwaar gewond de wildernis in waar hij allerlei ontberingen trotseerde en de leider werd van een roedel. Het boekje raakte ooit kwijt in een verhuizing. Vorig jaar kwam ik het tweedehands tegen. Sindsdien heb ik het al weer 2 keer in 1 adem uitgelezen.

 

3) Jouw favoriete film en waarom?

Ook mijn favoriete film komt uit mijn jonge tienerjaren: The Never Ending Story. Als ik oververmoeid ben, helpt er niets beter dan me terug te trekken bij de tv met een deken om me heen en deze film te kijken.

De hoofdpersoon in de film, wordt in het boek getrokken en heeft tot taak om met hulp van vreemde wezens de fantasiewereld van de ondergang te redden. Daarmee blijft ook de fantasie voor de mensenwereld behouden. Prachtig!

 

4) Jouw favoriete spreuk / quote

Probeer een regenboog te zijn in iemands wolk (Mahatma Ghandi).

 

5) Wat is jouw missie?

Ik geloof niet in een speciale missie. Wat ik nastreef is leven naar mijn eigen normen en waarden, niemand kwaad doen en misschien wel om als wanneer het kan een regenboog te zijn in iemands wolk :-).

 

6) Wat zijn jouw boekentips?

Problemen laten bij wie ze horen van Gary B. Lundberg en Joy Saunders Lundberg. Het thema is begrijpend leren luisteren zonder meteen te helpen. Een niet te dik boek, boeiend en makkelijk leesbaar geschreven met veel voorbeelden waarin duidelijk wordt dat helpen niet altijd helpen is.

 

7) Wat is jouw superkracht?

Geduld!

 

8) Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Bij alles wat je denkt en zegt, bewust te worden van het positieve en dit aan het eind te zetten. De laatste woorden die je denkt en zegt blijven hangen met de lading die daar aan kleeft.


Een voorbeeld? Zeg eens hardop “ik kan geen vlees kopen want mijn portemonnee is bijna leeg” en daarna “mijn portemonnee is bijna leeg maar ik kan nog wel groente en aardappels kopen”. Merk je het verschil?

Therapie Nieuw-Vennep - Jackie Blokker-van Kleef

Contact met Jacky

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog.nl - Snel een afspraak met een psycholoog
| Disclaimer | Aansluiten